Hotline: 224 217 069 Klientská zóna Navigace

Rekonstrukce bytu za minimálních nákladů

Green Lions nabízí komplexní služby v oblasti správy nemovitostí včetně drobných stavebních činností, a proto jsme si během naší více než 25 leté historie, vybudovali tým šikovných řemeslníků a mistrů z různých oborů. Například v lednu jsme s tímto týmem provedli expresní rekonstrukci bytu za minimálních nákladů pro jednoho z našich klientů. Zdokumentovali jsme pro Vás, jak se nám tato rekonstrukce bytu povedla. Kompletní galerii naleznete na konci článku.

Podlahy

Při této rekonstrukci bylo nutné opravit staré opotřebované podlahy. Ty jsme vytrhali, nivelační stěrkou opravili podklad a vyměnili povrchy dle výběru klienta. Celému bytu to vdechlo nový život.

Oprava elektroinstalace, renovace stěn a výmalba

V bytě jsme změnili elektroinstalaci dle přání klienta (včetně revize) a veškeré elektrické zařizovací předměty jsme zkontrolovali, vyčistili a zprovoznili. Do toho jsme zahrnuli i rozebrání a vyčištění všech radiátorů. Nakonec naši řemeslníci opravili omítky a celý byt vymalovali.

 

Kuchyňská linka

Majitel se rozhodl ponechat původní kuchyňskou linku, a tak jsme opravili pouze to nejnutnější. Vyměnili jsme proto lištu po celé délce linky a opotřebovanou dřevěnou desku jsme nahradili decentními bílými dlaždicemi.

 

Instalovali jsme také nové odvětrání digestoře a provedli její kompletní vyčištění, stejně jako vyčištění trouby, varné desky a ostatních spotřebičů. Při preventivní dezinfekci bytu jsme samozřejmě nezapomněli ani na spodek kuchyňské linky. Někdy stačí pár drobných změn a kuchyň vypadá jako nová.

 

Okna a dveře

Na oknech zůstaly po předchozím nájemníkovi již nepoužitelné žaluzie, které naši řemeslníci odinstalovali, a do prostoru se dostalo více přirozeného světla. Doporučili jsme, aby nově zvolené žaluzie byly světlé barvy, aby zbytečně opticky nezmenšily prostory a využilo se co nejvíce přirozeného světla. Místo uvolněných dřevěných záclonových tyčí jsme vybrali kovové a naistalovali je nad každé okno.

Pod starými žaluziemi na nás čekalo překvapení v podobě prasklého vakuového okna, které bylo nutné objednat na míru. Během týdne bylo i nainstalováno! Všechny prahy jsme v bytě pouze zbrousili, nalakovali a v mezičase jsme vyměnili práh na balkón za nový.

Naši řemeslníci opravili různé malé nedostatky, na které jsme v bytě narazili – například vyčistili všechna svítidla, připevnili odloupnuté lišty na balkóně a zpevnili lamelové rámy dveří v koupelně, kde vlivem vlhkosti ztratily na kráse.

 

Balkón

K této bytové jednotce náleží balkón, v jehož rohu se nacházelo rozbité sklo. Díky naší dlouholeté zkušenosti se správnou nemovitostí víme, že okna na balkonech musí být odolná proti zvýšené zátěži. Proto jsme objednali a nainstalovali nové, tentokrát již protipožární, tak jak tomu mělo být již od počátku.

 

Společně s majitelem bytu jsme byt oblékli do nového kabátu skutečně s minimálními náklady. Díky naší „rychlorekonstrukci“ mohl majitel bytovou jednotku ihned nabídnout novým nájemníkům.

Doufáme, že se Vám náš článek o rekonstrukci bytu líbí. Zajímá Vás více? Připravili jsme si pro Vás články, ve kterých Vám pomůžeme například s odhlučněním bytu  a v domě Vám poradíme s  výběrem správných čisticích zón.

Tým Green Lions

Galerie před a po: